Een op de drie caravans blijkt bij keuring onveilig te zijn

Hoe ouder hoe slechter

Uit nieuwe cijfers van autobrancheorganisatie BOVAG blijkt dat vele caravans veel te slecht onderhouden worden. Een op de drie caravans blijkt bij een keuring onveilig te zijn, waarbij vooral de remmen en banden mankementen vertonen.

Hoe ouder, hoe slechter Vooral caravans ouder dan twintig jaar blijken in slechte technische staat, ruim vier op de tien mankeert wel iets. Van caravans die tussen de dertig en veertig jaar oud zijn, wordt bijna de helft afgekeurd. Met name het remsysteem, essentieel om er veilig mee op pad te kunnen, vertoont vaak gebreken. Volgens de brancheorganisatie, die een tweejaarlijkse keuring adviseert, veroorzaken de tekortkomingen ‘forse veiligheidsrisico’s’ voor zowel de eigenaar van de caravan als andere weggebruikers.

Wij kopen alle merken
caravans in

Geheel vrijblijvend, niet tot verkopen verplicht

Meld je caravan gratis aan voor verkoop door het inkoopformulier in te vullen met de gevraagde gegevens over de caravan en ontvang binnen NO-TIME een vrijblijvend bod.

Ontwerp zonder titel - 2023-07-07T113752.078

Altijd een eerlijk en oprecht bod

Gaat u akkoord met het door ons uitgebrachte bod dan kunt u contact opnemen met de inkoopafdeling 0297 745 351. Samen plannen we graag een afspraak voor het ophalen van uw caravan in.

Gratis ophaaldienst door heel Nederland & België

Met onze landelijke inkoop- en gratis ophaaldienst bieden wij u een extra service, zonder dat u hiervoor hoeft te betalen. Aarzel daarom niet langer en bied uw caravan direct bij ons inkoopplatform aan.

WE LEGGEN HET UIT

Veelgestelde vragen

Caravanaanbieden.nl bestaat sinds 2017. Wij zijn een inkoopplatform voor tourcaravans in Noordwijk

Als het kenteken van je caravan niet compleet is, nemen wij de verantwoordelijkheid om dit voor jou in orde te maken. We zorgen ervoor dat het kenteken weer compleet wordt bij het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Dit is een administratieve procedure waarvoor we een kleine vergoeding vragen in de vorm van administratiekosten. Met deze service ontzorgen we jou volledig, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het regelen van het kenteken.
Bij Caravanaanbieden.nl streven we naar een vlotte en probleemloze verkoopervaring. We begrijpen dat elke situatie uniek is en dat er soms extra stappen nodig zijn om alles in orde te maken. Ons ervaren team staat klaar om je te begeleiden en de benodigde stappen te ondernemen om het kenteken probleem op te lossen.
Dus als het kenteken van je caravan niet compleet is, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder en zorgen ervoor dat alles netjes en correct wordt afgehandeld.

Als het kenteken van uw caravan niet compleet is kunt u gebruikmaken van de officiële website van de RDW. Met behulp van deze online tools kunt u het verloren kenteken deel van uw caravan opvragen en toegang krijgen tot belangrijke gegevens en documenten. https://vervangendkentekenbewijsaanvragen.rdw.nl/particulier/productselectie

Ja u kunt ook caravans met vocht, hagel of andere type schades aanbieden op het platform.

Nee, onze bieding is geheel vrijblijvend en u bent niet tot verkoop verplicht.

Gaat u akkoord met ons bod, dan zorgen wij voor een snelle en correcte afhandeling. Wij komen de caravan bij u ophalen en betalen per bank of in overleg contant bij de bank. Een inkoopfactuur en vrijwaring van uw kentekenbewijs ontvangt u van ons direct daarna.

Dat is voor ons geen probleem. 

Geen probleem, wij vragen dit aan voor u bij het RDW. Hiervoor vragen wij een administratiekosten. Wij ontzorgen u geheel hierin.

Neem dan via ons contact formulier contact met ons op.

Wat maakt ons uniek?

Een gratis waardecheck voor uw caravan?

Krijg vrijblijvend en zorgeloos een eerlijk bod. Accepteert u ons bod, dan komen wij bij u thuis langs of op een andere gewenste locatie om de caravan op te halen.